Fruitvliegjes bestrijden

Fruitvliegjes is al aan de benaming af te leiden. Vliegjes die afkomen op fruit en voedsel. In de zomer komen ze vaak voor en kunnen zich ook in een rap tempo uitbreiden onder temperaturen die identiek zijn aan de zomerperiode. Een fruitvlieg is in staat om tot wel 500 eitjes te leggen per dag. De periode waar een eitje tot een volwassen fruitvlieg uitgroeit, is 8 tot 11 dagen. De wetenschappelijke naam van de fruitvlieg luidt Drosophila melanogaster. Gelukkig zijn er manieren hoe jij deze vlieg kan bestrijden of de aanwezigheid ervan kan minimaliseren. Deze tips moet jij zeker toepassen!

Hoe ga jij fruitvliegjes bestrijden?

Fruitvliegen worden in de meeste gevallen aangetrokken door fruit die op het punt staan om te verrotten of te gisten. Aan de andere kant vormt verse, gave en harde vruchten geen aantrekkingskracht voor hun en gaan dan daarop ook niet af. Het is dus belangrijk dat je je fruit op tijd nuttigt en niet laat staan. Indien je je fruit niet kan afmaken kun je ervoor kiezen om een smoothie van te maken. Een tip dat je zeker kunt meenemen is dat je Appels, Peren, Aardbeien en andere zachte vruchten al dan niet gesneden het best in de koelkast bewaard kunnen worden. Andere tropische vruchten zoals Mango, banaan en ananas kunnen helaas niet in de koelkast omdat ze niet tegen de kou kunnen. Die vruchten zul je namelijk echt moeten opmaken of zoals eerder aangegeven zul je er een smoothie van moeten maken. Verder houden fruitvliegjes van een aantal specifieke zaken. Rottende en beschimmelde groenten behoren tot een ware trekpleister voor fruitvliegjes. Zorg ervoor dat je je koffiezetapparaat regelmatig schoonmaakt, omdat ze ook kunnen afkomen op gebruikte koffiepads. Bij je ook zo een wijnliefhebber, dan moet jij zeker weten dat nadat je van je wijn genoten hebt, je meteen alles moet opruimen. De glazen meteen spoelen, omdat fruitvliegen graag afgaan op wijnglazen die nog onopgeruimd zijn blijven liggen. Deze aspecten dus regelmatig onder de loep houden.

Regelmatig schoonmaken

Fruitvliegjes houden van een smerige omgeving. Maak je huis dus regelmatig schoon om ze te weren. Je moet zeker korte metten maken met vieze glazen en of borden. Glazen waaruit je gedronken hebt of borden waarop fruit gestaan heeft meteen in de afwas doen. Bier blikjes of flesjes meteen in de vuilnis ton plaatsen. Je aanrecht en je eettafel moet je elke dag grondig schoonmaken en verontreinigen. Kruimels van eten en vruchten, die op de eettafel blijven liggen, trekken fruitvliegen aan. Etensresten in de vuilnisbak doen, kun je liever nalaten. In plaats daarvan kun je de etensresten afscheiden, door ze in een speciale vuilniszak te doen die goed afsluitbaar is. Ben je plantenliefhebber dan is er ook het een ander dat je moet doen om fruitvliegjes buiten de deur te houden. Je planten moet je goed controleren op dode bladeren en verwelkte bloemen. Die moet je natuurlijk regelmatig uithalen en in de biobak wegdoen. Een bos bloemen moet je liever niet te lang laten staan.

Huismiddelen in de strijd tegen fruitvliegen

Het is alom bekend dat sterke geuren een afwerende werking hebben op insecten en dat is ook het geval bij fruitvliegen. Sterke en gekruide geuren kunnen het best gebruikt worden. De geur van basilicum en andere gelijknamige kruiden met min of meer dezelfde aroma bereiken een maximum in het geheel. Deze middelen kun je met de nodige tact inzetten om het onaangenaam voor de fruitvliegjes te maken. Je kunt bijvoorbeeld wat kruiden naast je fruitschaal doen die een sterke geur teweeg brengt zoals die van knoflook. Aan de andere kant kun je fruitvliegjes ook in de val lokken. In goed gesorteerde winkels vindt je snel een val tegen fruitvliegen. Wanneer je het niet wenst te kopen kun je ook ervoor kiezen om zelf een val te maken tegen fruitvliegen. Een val maken voor fruitvliegjes gaat eenvoudig aan toe. Daarvoor kun je best gebruik maken van een normaal bakje, vervolgens doe je in dat bakje iets wat de fruitvliegjes aantrekt zoals gist, suiker of honing. Ander opties zoals fruit die lichtelijk al onderweg zijn om te bederven is ook goed. Vervolgens maak je een gat die ervoor zorgt dat een fruitvlieg erin kan. Als je geen deksel hebt, kun je in de plaats gebruik maken van plasticfolie die je uitstrekt over het bakje en kun je dan erop een gaatje aanbrengen. Wanneer je klaar ben met je val kun je die plaatsen op een structurele plek in de keuken. Zo een val zorgt voor een significante daling van het aantal fruitvliegen.

Wat niet te doen

De bovenstaande tips zijn eenvoudige manieren om fruitvliegjes te verjagen. Wat je zeker niet moet doen is om chemische middelen in te zetten tegen fruitvliegjes. Het is onnodig en in sommige gevallen kan het ook gevaarlijk zijn, omdat de stoffen terecht kunnen komen op je voedsel.

Jacob Cohen, unieke broeken

Jacob Cohen

Jacob Cohen is een Italiaans kledingmerk dat diverse kleren produceert en verkoopt aan de consument. Het merk richt zich op luxe kleding onder het denim label. Jacob Cohen heeft zowel productie voor de herenmode als voor de damesmode. Het merk heeft veel verschillende soorten producten waaronder vooral veel broeken, shorts, shirts en polo’s, maar het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld ook geurkaarsen en geurstokjes. Jacob Cohen is een bekend merk in Italië, maar wordt ook nog altijd steeds bekender over de wereld.

Geschiedenis Jacob Cohen

Het merk Jacob Cohen werd opgericht in Italië in het jaar 1985. De toenmalige oprichter van het bedrijf was Tato Bardelle. Het merk werd echter later overgenomen door de zoon van Tato Bardelle, namelijk Nicola Bardelle. Er zijn veel ontwikkelingen en veranderingen geweest sinds het moment van de oprichting. Grote veranderingen vonden vooral plaats nadat zoon Nicola Bardelle het merk had overgenomen van zijn vader. Nicola Bardelle had specifieke doelen en eisen bij de kledingstukken. Volgens hem moesten bijvoorbeeld spijkerbroeken overal en ten alle tijden gedragen kunnen worden. De kledingstukken werden dan ook dusdanig ontworpen dat dit mogelijk was. Verder moesten de producten comfortabel zitten en een goede uitstraling hebben. Ook worden alle kledingstukken, van spijkerbroeken tot aan polo’s volledig met de hand gemaakt. Bij de productie wordt vooral gebruik gemaakt van de stof Kurabo. Een ander punt wat uniek is aan de kledingproductie van Jacob Cohen is dat er geen gebruik gemaakt wordt van chemicaliën bij de maak van de kleren. Inmiddels zijn kleren en andere producten van Jacob Cohen verkrijgbaar in diverse winkels en online op het internet.

Producten van Jacob Cohen

Zoals gezegd heeft het merk Jacob Cohen diverse producten waaronder vooral kleding. Zo verkoopt het merk bijvoorbeeld zogeheten Regular-Fit polo’s. Deze polo’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder zwart, grijs en licht- of donkerblauw. Polo’s zijn beschikbaar in diverse maten. Verder heeft Jacob Cohen ook Bermuda-Shorts beschikbaar. Dit zijn shorts, of terwijl korte broeken. Ook deze producten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in het wit of beige. Shorts zijn ook in slim-fit beschikbaar. Verder heeft het merk katoenen broeken, zowel voor dames als voor heren. De katoenen broeken kunnen slim-fit zijn maar ook bijvoorbeeld Kimberlyslim. Net als de andere kledingstukken zijn ook deze beschikbaar in verschillende kleuren. Het merk heeft daarnaast ook luxe sneakers. De sneakers geven net als bijvoorbeeld de broeken een elegante uitstraling en zijn er in diverse kleuren en maten. De spijkerbroeken van Jacob Cohen zijn misschien nog wel het bekendst. Elk product en elk kledingstuk is met de hand gemaakt en heeft een maximaal hoge kwaliteit. Naast kleding verkoopt het merk ook bijvoorbeeld geurkaarsen en geurstokken.

Locaties en leveringen

De producten van Jacob Cohen kunnen in diverse winkels gekocht worden, maar ook online worden besteld. Er zijn veel winkels door heel Nederland, maar ook door heel Europa en over de wereld waar producten van het merk gekocht kunnen worden. In Nederland is dit bijvoorbeeld mogelijk in onder anderen Amersfoort, Gouda en Zutphen. Veel mensen kiezen er echter ook voor om de kledingstukken en andere producten van Jacob Cohen online te bestellen. Dit kan bijvoorbeeld bij pauw.com. Pauw.com verkoopt diverse producten van het merk Jacob Cohen en heeft ook nog eens een uitstekende service die erg veel klanten tevreden houdt. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid je product af te halen of te laten bezorgen. Een snelle bezorging is vaak het geval en de producten kunnen ook zonder problemen volgens de voorwaarden geretourneerd worden.

Hoe zijn de papiermaten ontstaan?

Voor het gemak zijn de papiermaten in letters verdeeld, de A bijvoorbeeld.
Het kleinste papierformaat is de A10, het grootste formaat de A0. De
papiermaat van de A3 is in de lengte 420 mm en in de breedte 297 mm. Zie Maatmeten.nl voor meer informatie.

De A0 heeft een oppervlakte van 1 vierkante meter. De A1 is een halve A0 en heeft dus een oppervlakte van een halve vierkante meter. De wiskundige formule die wordt toegepast is: oppervlakte is gelijk aan lengte x breedte: 0 = L x B. Twee A4 vellen naast elkaar vormen dan weer een A3. De inchmaten zijn respectievelijk 16,54 en 11,69 inch.

De inchmaat wordt bijvoorbeeld gebruikt bij fotopapier, boekformaten en bepaalde drukpersformaten.

De A serie heet ISO 216 A en wordt het meest gebruikt in Europa en Japan. Er zijn verschillende standaarden voor papier. Je hebt ook nog
B-,C-,D- en E-maten als je een afwijkende maat nodig hebt en bijvoorbeeld een Z-maat voor technisch tekenwerk.

De toepassingen van het A3 formaat zijn zeer veelzijdig:
op kantoor kan het onder andere worden gebruikt als informatiebord. Verder voor presentaties, grafieken, uitvergrotingen, tabellen en rapporten. Ook is het handig als er wordt gebrainstormd, je hebt dan meer ruimte voor aantekeningen en tekeningen. In de winkels en supermarkten kun je A3 gebruiken voor reclamebiljetten. Voor een restaurant kun je een inklapbare menukaart laten drukken. Voor diverse bedrijven kunnen er folders en flyers worden gemaakt. Ook voor plattegronden zijn A3 vellen heel geschikt. Voor evenementen kun je er posters van maken en bewegwijzeringsborden. Wil je een paar bladzijden van een boek of tijdschrift tegelijk kopiëren, dan gaat dat gemakkelijker dan op A4.

Voor de verschillende toepassingen, zijn er weer veel soorten papier in meerdere kleuren. Allereerst kan er bekeken worden welk gewicht het papier moet hebben. Dat hangt af van het doel waar het voor gebruikt gaat worden.

Het gewicht van het papier wordt berekend in grammen per vierkante meter, daarvoor wordt een bladzijde A0 genomen die precies 80 gram weegt. Je hebt diverse papiergewichten: 80 gram en bijvoorbeeld 120 gram, 160 gram, 200 gram, tot wel 250 gram. Het heet karton vanaf 180 gram.

Na de keus van gewicht en kleur, zijn er nog meer mogelijkheden:
je hebt transparant papier, fotopapier, glanzend papier, ook wel glossy papier genoemd en overheadfolie. Overheadfolie wordt gebruikt voor een overheadprojector voor presentaties en vergaderingen.

Er is een groot assortiment verkrijgbaar bij de kantoorboekhandel, hobbyzaken of bij de verschillende webwinkels.

De meeste printers in een bedrijf hebben een aparte A3 lade in de printer. Wel is het zo dat een laserprinter zwaarder papier aan kan dan een standaard inkjet printer.

Heb je van A3 een grote hoeveelheid kopieën nodig, dan is het beter om bij een drukkerij langs te gaan waar er nog meer mogelijkheden zijn om je drukwerk iets extra’s te geven.

Zonder het A3 formaat kun je eigenlijk niet goed werken in een bedrijf, of je zou A4’tjes aan elkaar moeten plakken wat onhandig is en weinig professioneel.

Golden Goose, fusie van mode en kunt uit Venetië

Een label voor de eigentijdse modebewuste vrouw en man. Kunst en mode worden in dit label samengebracht en vormen een nieuwe lifestyle. Een losse moderne stijl met een vintage gevoel. Modern klassieke invloeden verpakt in een moderne Italiaanse kleermakers traditie.

Golden Goose, een label dat in het jaar 2000 is geboren uit de creatieve geesten van twee jonge mensen, Francesca Rinaldo en Alessandro Gallo. Deze, in Venetië geboren en getogen en destijds nog onbekende mode ontwerpsters, weten zich snel een plaats te veroveren met hun innovatieve ambachtelijke producten: Golden Goose een ‘Deluxe Brand’.

De chique sneakers van Golden Goose zijn het eerste succes van het nog jonge modelabel en zijn lux gewild casual schoeisel voor de modebewuste jonge vrouw en man. Na het succes van de Golden Goose sneakers, is het label gaan uitbreiden en heeft inmiddels een volledige kledinglijn voor de vrouw en de man, welke een mooi voorbeeld is van een lifestyle die het merk wil uitdragen.

Het echtpaar Francesca en Alessandro brengen jaarlijks verschillende nieuwe collecties uit, inspelend op de natuurlijke jaargetijden. Golden Goose Deluxe Brand heeft eigen winkels in de voornaamste grote steden op alle continenten, en laat zich enkel vertegenwoordigen door streng op kwaliteit en vakmanschap geselecteerde partners.

Cliënten kunnen collectie van Golden Goose bekijken in de winkels van Pauw, waar de staf klaarstaat voor een persoonlijke service en advies. Ook in de webshop kan men de unieke collectie van dit merk bekijken en bestellen.

Caruso: The Good Italian

Caruso: the Good Italian is een Italiaans kledingmerk dat sinds 1958 een prominente plaats heeft ingenomen op het gebied van elegante, luxueuze mannenkleding.

Alle kleding wordt gemaakt in Soragna in Italië, dat ervoor zorgt dat er veel minder transportkosten zijn naar verkopers in Europa, iets dat weer beter is voor het milieu. De materialen die Caruso gebruikt zijn duurzaam en alleen de materialen met de hoogste kwaliteit worden gebruikt. Hierdoor gaan jasjes, gilets en broeken jarenlang mee.

Zo is het wol dat voor diverse jassen wordt gemaakt zeer zacht, stretcht het van nature en kreukt het niet. Bovendien wordt de wol van schapen gebruikt die buiten in de wind grazen, waardoor het wol extra fijn wordt. Ook het feit dat wol en zijde worden gemixt in het productieproces van diverse producten, zorgt voor zachte en dikke jassen die ook licht zijn om te dragen. De herfst- en wintercollectie van Caruso is daarnaast gemaakt van fijne materialen die goed aanvoelen op de huid, maar deze ook warm houdt.

Wat ooit begon als een kleermakerszaak is nu uitgegroeid tot één van de bekendste Italiaanse merken en koploper op het gebied van stijl en comfort. Bekijk nu het aanbod bij Pauw.com.

Fitter met een hometrainer

Een betere conditie en een fitter lichaam. Dat wilt bijna iedereen wel bereiken. Met een fit lichaam kun je beter functioneren. Er zijn allerlei mogelijkheden om fitter te worden. Bijvoorbeeld door wekelijks wat bezoekjes aan de sportschool te brengen. Of door de hardloopschoenen aan te trekken en wat kilometers te rennen. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Door bijvoorbeeld tijdsgebrek. Ook is de sportschool voor sommige mensen geen fijne plek om te bewegen. Maar er zijn gelukkig ook andere opties om een fitter lichaam te krijgen. Dit kan door een hometrainer aan te schaffen. Deze kun je kopen via de website fitnessapparaat.nl. Wat is een hometrainer? En wat zijn de voordelen?

Wat is een hometrainer?

Een hometrainer is een apparaat waar je op kunt fietsen. Dit apparaat verplaats niet tijdens het bewegen, je blijft dus tijdens het trappen op dezelfde plaats. Er zijn verschillende standen op de hometrainer. Zo kun je ervoor kiezen om zwaarder of lichter te trappen. Ook kun je zelf bepalen hoe hard je fietst. Met een hometrainer kun je ontzettend goed je conditie verbeteren.

Wat zijn de voordelen?

Je krijgt een fitter lichaam door gebruik te maken van een hometrainer. Ook kun je zelf bepalen wanneer je gaat fietsen. Dit kan op alle momenten van de dag. En daarnaast hoef je het huis niet uit. Zeker met regen en in de winter is dit een prettig voordeel. Een hometrainer kun je aanschaffen op fitnessapparaat.nl.

Voordelen van dumbbells

Voor een adequate krachttraining wenden veel mensen zich tot fitnessapparaten. Niets mis mee en heel effectief. Echter, op een goed fitnessapparaat kun je vaak hooguit 1 of 2 spiergroepen optimaal trainen. Variatie in de oefening per spiergroep is beperkt maar daar staat tegenover dat het apparaat de oefening leidt. Een juiste uitvoering is hiermee meer gewaarborgd. Op www.fitnessapparaat.nl vind je voor elke spiergroep het juiste apparaat.

Dumbbells daarentegen zijn een stuk veelzijdiger. Met dumbbells kun je in principe alle spiergroepen in het lichaam een goede trainingsbeurt geven. Je kunt per spiergroep al snel minimaal zo’n 3 tot 4 verschillende variaties aanbrengen in je oefening. Ondanks dit kan het, zeker voor minder ervaren krachttrainers, moeilijk zijn om de juiste oefeningen op juiste wijze uit te voeren. Via internet kun je instructies vinden voor elke oefening ooit bedacht. Op www.fitnessapparaat.nl kun je beschrijvingen vinden van de meest voorkomende oefeningen.

Een groot voordeel van krachttraining met dumbbells is de weinige ruimte die zij innemen. Daar waar een fitnessapparaat vaak een groot deel van je sportruimte vult, kun je de dumbbells kwijt in een bananendoos. Overigens, ze zijn ook nog eens “bokito-proof”… met andere woorden: ze kunnen tegen een stootje.

Al met al kent krachttraining met dumbells een aantal voor de hand liggende voordelen. Welke oefeningen je doet is mede afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en mogelijkheden. Veel train-plezier !

Een killerbody vanuit je woonkamer.

Heb jij altijd al dat mooie, strakke lijf gewild, maar kun je jezelf er maar niet toe zetten om naar de sportschool te gaan? De kettlebell training kan dé oplossing zijn!

Een kettlebel training kun je doen vanuit je huis, in de woonkamer, de tuin of je garage. Je hebt simpelweg een open ruimte nodig van zon 4 vierkante meter en 1 kettlebel. Voor de gemiddelde man voldoet een kettlebel van 16kg, een vrouw heeft voldoende aan een 8kg kettlebell om de meeste trainingen goed uit te kunnen voeren(uitzonderingen daargelaten). Kettlebells zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten. Neem daarvoor eens een kijkje op fitnessapparaat.nl.

Wat is een kettlebel training?

Een kettlebel training is een training waarbij je verschillende spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt en worden de oefeningen in een hoog tempo achter elkaar uitgevoerd. Op deze manier train je zowel spierkracht als je conditie en daarom is het dé manier om een fitter lichaam te creëeren.
Je conditie wordt beter zonder teveel druk op je gewrichten te zetten. Het is geen bodybuilding. Kettlebell trainingen richten zich meer op de bewegingen dan puur op spieren, kracht als een functie van mobiliteit. Op deze manier is de kans op het krijgen van blessures ook een stuk kleiner!

Daarnaast is het super leuk om te doen, je kunt eindeloos variëren in je trainingen, zodat het niet gaat vervelen en je bespaart een hoop geld aan fitnessabbonementen.
Dus ga ervoor en veel plezier!
Voor meer informatie omtrent fitness en de verschillende mogelijkheden: fitnessapparaat.nl

Meer bewegen met een crosstrainer

Bewegen heeft veel voordelen. Niet alleen voor het lichaam, ook mentaal kan het voor een boost zorgen. Door elke dag te wandelen en fietsen kom je al een eind. Ga lopend boodschappen doen in plaats van met de auto. Pak de trap in plaats van de lift. Allerlei kleine aanpassingen die zorgen voor meer beweging. Ook als je wilt afvallen is bewegen belangrijk. Toch heeft niet iedereen tijd of zin om te sporten. Een crosstrainer kan dan een goed idee zijn. Via de website fitnessapparaat.nl kun je een crosstrainer aanschaffen. Maar wat is een crosstrainer eigenlijk?

Wat is het?

Een crosstrainer is een apparaat waar je op kunt staan. Met de voeten moet je de pedalen heen en weer bewegen. Het lijkt op een fiets, maar met een crosstrainer beweeg je staand. Ook de armen kunnen mee bewogen worden. Zo worden meerdere lichaamsdelen in actie gezet. De fiets kan op verschillende standen worden gezet. Zo kun je ervoor kiezen om zwaar te trappen, of juist wat lichter. Bij zwaar trappen train je meer de spieren, en doe je meer conditietraining met licht trappen. Wil je wat meer bewegen? Dan is een crosstrainer aanschaffen een goed idee. Zo kun je even tussendoor extra bewegen. Ook kun je de crosstrainer op bijna elke plek neer zetten. In de zomer kan het apparaat bijvoorbeeld buiten staan. Via fitnessapparaat.nl kan een crosstrainer worden aangeschaft.

Voordelig wonen in Duitsland: wij helpen u!

Wonen in Duitsland: de voordelen
Al jarenlang is het een groeiende trend in Nederland: een huis kopen in Duitsland en vlak over de grens gaan wonen. Oostmakelaardij.nl is uw professionele makelaar in uw zoektocht naar een voordelige en kwalitatief goede Duitse woning. Maar wat zij nu eigenlijk de voordelen van Duitse woningen? Ten eerste zijn Duitse woningen relatief veel betaalbaarder dan Nederlandse huizen. Dat heeft met name te maken met de enorme hoeveelheid grond in Duitsland, waardoor de prijs per vierkante meter zeer gunstig is voor Nederlandse begrippen. In de tweede plaats zijn Duitse huizen degelijk en veilig gebouwd. In de meeste gevallen is een Duitse woning onderhoudsarm, want Duitsers weten hoe duurzame huizen gebouwd moeten worden. Duitse woningen zijn meestal voorzien van kunststof kozijnen, elektrische rolluiken en een fraaie badkamer. Vaak krijgt u bij uw woning, als ‘extraatje’, een groot stuk grond tot uw beschikking! Ten slotte kun je in Duitsland voordelige bungalows kopen, wat erg geschikt is voor Nederlandse ouderen die graag ruimer willen wonen. Duitse bungalows staan meestal in of dichtbij de natuur of zijn gesitueerd in ruim opgezette woonwijken. Dat betekent dus veel rust, voldoende ruimte en een gezonde omgeving. En dat is lekker als je gepensioneerd bent!

Oostmakelaardij: dé expert in Duitse woningen
De makelaars van Oostmakelaardij hebben inmiddels jarenlange ervaring met de aankoop van en bemiddeling bij voordelige Duitse woningen en helpen u graag bij het aankoopproces. Zodat u voordelig een Duitse huis kunt aanschaffen en flink kunt gaan besparen.