Voordelen van dumbbells

Voor een adequate krachttraining wenden veel mensen zich tot fitnessapparaten. Niets mis mee en heel effectief. Echter, op een goed fitnessapparaat kun je vaak hooguit 1 of 2 spiergroepen optimaal trainen. Variatie in de oefening per spiergroep is beperkt maar daar staat tegenover dat het apparaat de oefening leidt. Een juiste uitvoering is hiermee meer gewaarborgd. Op www.fitnessapparaat.nl vind je voor elke spiergroep het juiste apparaat.

Dumbbells daarentegen zijn een stuk veelzijdiger. Met dumbbells kun je in principe alle spiergroepen in het lichaam een goede trainingsbeurt geven. Je kunt per spiergroep al snel minimaal zo’n 3 tot 4 verschillende variaties aanbrengen in je oefening. Ondanks dit kan het, zeker voor minder ervaren krachttrainers, moeilijk zijn om de juiste oefeningen op juiste wijze uit te voeren. Via internet kun je instructies vinden voor elke oefening ooit bedacht. Op www.fitnessapparaat.nl kun je beschrijvingen vinden van de meest voorkomende oefeningen.

Een groot voordeel van krachttraining met dumbbells is de weinige ruimte die zij innemen. Daar waar een fitnessapparaat vaak een groot deel van je sportruimte vult, kun je de dumbbells kwijt in een bananendoos. Overigens, ze zijn ook nog eens “bokito-proof”… met andere woorden: ze kunnen tegen een stootje.

Al met al kent krachttraining met dumbells een aantal voor de hand liggende voordelen. Welke oefeningen je doet is mede afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en mogelijkheden. Veel train-plezier !